Izobraževanje dispečerjev v zdravstvu

V letu 2016 smo začeli izvajati tudi tečaje za usposabljanje inštruktorjev in osnovne tečaje za dispečerje v zdravstvu. Vsa usposabljanja smo izvedli v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Ig-u in sicer:

1. 21.10. – 23.10. 2016 (21 kandidatov),
2. 14.11. – 16.11. 2016 (24 kandidatov) in
3. 16.12. – 18.12. 2016 (24 kandidatov).

Vsi kandidati so tečaj uspešno opravili. Osnovni tečaji za delo v dispečerski službi zdravstva so namenjeni zdravstvenim delavcem, ki se bodo v prihodnosti želeli zaposliti v dispečerski službi zdravstva. Pogoji za udeležbo na tečajih so:

  • najmanj eno leto delovnih izkušenj v predbolnišnični nujni medicinski pomoči ali dejavnosti reševalnih prevozov,
  •  končana najmanj srednja zdravstvena šola z opravljenim strokovnim izpitom in
  •  pasivno znanje enega izmed tujih jezikov (angleščina, nemščina, italijanščina, madžarščina...).

V letu 2017 bomo izvedli dve izobrazevanji. prvo smo izvedli v ICZR na Igu od 03. do 05. julija, naslednje pa načrtujemo od 06. do 08. septembra v ICZR v Sežani. Tisti, ki ste prijave oddali že za prva tri izobraževanja in takrat niste bili uvrščeni za izobraževanje, boste na podlagi teh prijav ponovno kontaktirani in vam ni potrebno pošiljati novih prijav. Enako smo izbrali tudi kandidate za julijski termin. Najprej smo načrtovali, da v juliju izvedemo tudi drugo letošnje izobraževanje, vendar smo zaradi premajhnega števila prijav to premaknili v mesec september.

Prijave z dokazili (priloga) naj kandidati pošljejo v e-obliki na naslov peter.napotnik@kclj.si, najkasneje 14 dni pred datumom izvedbe tečaja z navedbo preferenčnega termina oz. v pisni obliki po pošti na naslov UKC Ljubljana, Reševalna postaja, Izobraževalni center, Zaloška cesta 25, 1525 Ljubljana s pripisom “Dispečerstvo”. Stroške usposabljanja krije Ministrstvo za zdravje RS.
 

Za vse informacije o tečajih se obrnite na Petra Napotnika po mailu peter.napotnik@kclj.si (031 684 804). S klikom na povezavo si lahko ogledate program izobraževanja, s klikom na "prijavnica" pa imate na voljo prijavnico za tečaj.

Program osnovnega tečaja za dispečerje

Prijavnica